Menu
Stone Art Mozaïek Stone Art Mozaïek logo Kunstzinnige tuinproducten van glas mozaïek
Rakker_smalti_art.png

Rakker als Mozaïek schilderij

Gepubliceerd op 11 november 2013 om 13:36

Naast dat ik veel mozaïek teken ik ook veel met pastelkrijt. Zo ontstond het idee om met mozaïek een “schilderij” te maken. Hiervoor heb ik Smalti glasmozaïek gebruikt. Smalti heeft de eigenschap om  ongelijk te zij aan elkaar. Daarnaast heb je van Smalti meer kleuren waardoor je visueel meer de diepte in kan werken. Hierdoor krijg je een soort “3D effect”.

Met dit mozaïek kunstwerk van mijn hond Rakker ben ik een peer weken bezig geweest. Het lastige is, omdat het hier een dier betreft, het mozaïek werk tot leven te laten komen. Hiervoor heb ik vooral veel kleuren bij de ogen gebruikt. Om dit effect goed te zien zou je hem eigenlijk in het echt moeten bekijken.

Smalti steentjes hebben niet de zelfde hoogte, waardoor het uitvoegen van Rakker bijna onmogelijk zou zijn. Dit is mede de reden dat ik geen achtergrond van mozaïek gemaakt heb. Daarnaast komt Rakker er zo beter uit. De zwart/bruine lijst past goed in de slaapkamer, waar Rakker hangt.

Sluiten